Geplaatst: September 2017

Nederland telt zo’n 320.000 blinde- of slechtziende mensen. Slechtziend betekent dat de gezichtsscherpte lager is dan normaal, het gezichtsveld is verkleind of dat iemand heeft veel last van licht heeft.

Een visuele beperking komt meestal voort uit een oogaandoening of oogziekte, maar ook diabetes vormt een groeiende oorzaak van slechtziendheid. 

Blog visuele beperking

Uitdagingen in het dagelijks leven
In het dagelijks leven worden mensen met een visuele beperking met veel uitdagingen geconfronteerd. Denk aan het nemen van het openbaar vervoer, maar ook bij minder alledaagse activiteiten zoals bij het stemmen. Gelukkig zijn er diverse organisaties die zich bezighouden met de vraag hoe we het leven een stukje makkelijker kunnen maken voor visueel beperkten. Zo las ik laatst iets over de RAAK Stimuleringsprijs, waarmee musea gestimuleerd worden om hun collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Een prachtig initiatief, waar ik zelf niet snel op gekomen zou zijn. Net als bij veel andere (chronische) aandoeningen, sta je er nou eenmaal niet vaak stil bij totdat je er zelf mee te maken krijgt.

Uitbreiding assortiment
Toch zorgden die nieuwsberichten van de laatste tijd er wel voor dat ik actie wilde ondernemen. Een breder assortiment producten voor slechtzienden aanbieden op uwzorgexpert.nl is één van die acties. Ik ben ermee aan de slag gegaan en het resultaat vind u op deze pagina: van speciale telefoons en overzetbrillen en van horloges tot leesgerei. En het assortiment is nog groeiende.

Samenwerking slechtziend.nl
Daarnaast is uwzorgexpert.nl de samenwerking aangegaan met slechtziend.nl. Slechtziend.nl werkt aan het verbeteren van de levenskwaliteit voor blinden en slechtzienden. Dankzij jarenlange ervaring, continue ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen en hun vele connecties heeft slechtziend.nl veel kennis opgedaan. Uiteraard ben ik er ontzettend trots op dat uwzorgexpert.nl deze partij voortaan tot z’n partners mag rekenen.

Mist u nog iets?
Natuurlijk is uwzorgexpert.nl, en dan met name ons assortiment, nooit ‘af’. Bent u op zoek naar (medische) hulpmiddelen die wij nog niet aanbieden? Laat het ons vooral weten via het contactformulier. Zo breiden we het aanbod steeds verder uit kan straks iedereen bij ons terecht voor het veilig en gemakkelijk bestellen van datgene dat ze nodig hebben. Steeds een stapje vooruit, daar word ik enthousiast van!

Laura Diel, eigenaar Uwzorgexpert.nl