Geplaatst: Augustus 2017. Het aantal gevallen van diabetes, visuele en auditieve beperkingen en andere ouderdomskwalen stijgen naar verwachting evenredig met de vergrijzing.

Hoe zorgen we ervoor dat die ouderen straks zelfstandig kunnen blijven wonen en in staat zijn grotendeels voor zichzelf te zorgen? Ik ervaar zelf dat er ontzettend veel druk op naaste familie en vrienden kan komen te liggen. Maar over 20 jaar zijn zij zelf ook ouder. Zijn er genoeg jongeren die de zorg voor ouderen straks kunnen en willen opvangen? En willen de zogenaamde ‘hulpbehoevenden’ dat wel? Of genieten zij liever zo lang mogelijk van hun persoonlijke vrijheid, met behulp van de juiste medische en technologische ondersteuning die ze zelf kunnen inzetten en bedienen? Blog meer chronisch zieken door vergrijzing

Medische hulpmiddelen maken veel nuttige ontwikkelingen door. Als we met minder mensen meer ondersteuning willen bieden, voorzie ik dan ook een belangrijke taak weggelegd voor de techniek. Dat is ook waar de webshop van Uw Zorgexpert uit voortkomt: het is gemakkelijk toegankelijk en ondersteunt zonder teveel tijd en moeite te vragen. Hulpbehoevenden kunnen zelf gemakkelijk en veilig vanuit huis een bestelling plaatsen, zonder dat de omgeving hierbij belast wordt.

Deze ontwikkelingen zullen mogelijk gevolgen hebben voor het assortiment dat we in deze webshop aanbieden. Als het gaat om bijvoorbeeld hulpmiddelen voor in de vrije tijd zoals bijvoorbeeld tuinieren of een spelletje spelen. We zullen in ieder geval de laatste ontwikkelingen op de voet blijven volgen om te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.