Geplaatst: Oktober 2017

Heeft u dat ook? Dat u zich zorgen maakt over de ouderenzorg? Met de vorming van het nieuwe kabinet is het een actueel onderwerp. De afgelopen jaren zijn er veel bezuinigingen geweest, banen verloren gegaan en dit betekende concreet dat veel ouderen vereenzaamden. Om hiervoor aandacht te vragen is er een geweldig initiatief: de Nationale Ouderendag. Het Nationale Ouderenfonds organiseert deze dag op vrijdag 6 oktober alweer voor de negende keer.

Stralende ouderen
Bedrijven, duizenden vrijwilligers en het Nationale Ouderenfonds zorgen ervoor dat langgekoesterde wensen van ouderen uitkomen. Vaak zijn het hele kleine wensen als een dagje naar de dierentuin, een trouwjurk passen of een vriendin bezoeken. Iets dat voor ouderen niet meer vanzelfsprekend is. Op 6 oktober zet Nationale Ouderendag deze ouderen in het welverdiende zonnetje.

Impact van Nationale Ouderendag
Het vervullen van wensen heeft veel impaMevrouw met rollatorct, want het blijkt dat 1 op de 4 ouderen zich eenzaam voelt. Op deze speciale dag creëren zij onvergetelijke momenten. Dit zette mij wel aan het denken. Kan ik met Uw Zorgexpert iets doen tegen het vereenzamen van ouderen? Dat kan ik door producten aan te bieden die de mobiliteit van ouderen vergroten. De mate van mobiliteit is namelijk vaak het probleem. Ouderen hebben meer moeite met opstaan,lopen en gaan minder snel naar buiten uit angst om te vallen. Dit vergroot dan weer de kans op isolement.

Vergroten mobiliteit
Dankzij onze hulpmiddelen gaan ouderen vaker naar buiten en hebben zij meer sociale contacten. Bij Uw Zorgexpert kunt u uit verschillende producten kiezen op deze pagina, op het gebied van mobiliteit. Van hulpmiddelen als: rollator, looprek, rolstoel tot een grijppaal met handgreep. Vergroot uw mobiliteit, ga weer zonder angst naar buiten en verklein uw eenzaamheid. Voor meer informatie of vragen over onze producten kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Laura Diel, eigenaar Uwzorgexpert.nl